Miláno

Miláno není tak častým cílem turistů jak by zasluhovalo. Pokud ovšem zatoužíte okusit pravý italský život, zajít do příjemných restaurací a kaváren, není důvod proč nezavítat právě do Milána. Naleznete zde mnoho významných muzeí a velkolepou italskou katedrálu na Piazza del Duomo, jejíž základy byly položeny již ve 14. století a dodnes patří v Itálii mezi nejvýznamnější gotické stavby. Další zajímavou památkou v Miláně je cihlová pevnost Castello Sforzesco, kde se nachází umělecká galerie obsahující sbírku výtvarného umění, keramiky, nábytku a archeologických nálezů.

Miláno je světovým centrem módy a jistě neodoláte alespoň malému nákupu na některé z mnoha elegantních obchodních tříd. Dalším velkým milánským lákadlem bude pro Vás divadlo a operní velechrám La Scala, jejíž návštěva je celoživotním zážitkem.

Miláno možná nepůsobí tak jedinečným dojmem jako Řím či Benátky, ale zaručeně Vás nezklame a třeba i příjemně překvapí. Zkuste zajít do renesančního kostela Snata Maria delle Grazie a naskytne se Vám jedinečná příležitost spatřit mistrovské dílo Leonarda da Vinci – Poslední večeře Páně. Památek a krásných míst k odpočinku i zábavě je v Miláno určitě dost.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: