Reference – Kréta 2014

Milá Miruško a Evičko!

Píši vám najednou, protože oběma vám musím poděkovat za to, že jsme prožily krásnou dovolenou na Krétě!

Pro případ, že někdo by projevil zájem o naši destinaci, dodávám pár informací.

Dle naší úvahy změnil hotel se změnou jména i majitele. Jeho hlavní budova je zbrusu nová a opravdu na úrovni. V něm se nachází rozlehlá jídelna s vynikající a pestrou stravou. I když jsme s Jitkou navštívily již mnohá místa ( a Jitka ještě více), obě jsme se shodly na tom, že tak chutné jídlo jsme ještě nikde neměly. Dokonce předčilo i pověstné egyptské hody.

Pokud je někdo náročnější, poněkud slabším článek je ubytování, není-li v hlavní hotelovém objektu, ale ve straších jednopatrových budovách. Nám dali zprvu pokoj v temné nepříliš vábné chodbě, kde balkon vedl do malého atria okolních budov, takže nejenom z něho nebyl výhled, ale z ostatních pokojů bylo vidět na něj. Rovněž nábytek se jevil již hodně staršího data, a protože jsem cítila jistou zodpovědnost za Jitku, které jsem náš zájezd vybrala, došla jsem do recepce s pokornou replikou, že se nám pokoj nezamlouvá. Mez mrknutí nám nabídli jiný. Ten už byl podstatně lepší, ale nefungovalo tam air condition, světlo v koupelně, chyběly tam ručníky a ještě pár maličkostí. Opět jsem oprášila svou angličtinu (nevzpomněla jsem si jak se řekne ručník, ale slovo froté to vyřešilo) a oznámila to na recepci. Opět bez řečí si to zapsali a za pár hodin, jen co jsme se vrátily z koupání, bylo vše v absolutním pořádku. Píši to proto, že je třeba klientům poradit, aby se nebáli si říct, protože ochota Kréťanů, tak jak jsme ji poznaly i v jiných případech, byla opravdu příkladná.

O tom, že moře je tam nádherné, vás ujišťovat asi nemusím. Představilo se nám ve všech podobách, klidné i bouřlivé. I když jsem dbala toho, že na přímém slunci není radno se povalovat, podařilo se mi spálit zejména záda, takže ten geniální hábit jsem nosila i na noc, protože vše ostatní mě dřelo.

Když jsme poslední den s Jitkou hodnotily strávený týden na Krétě, tak jsme nenašly vůbec nic, co by nám tam vadilo. Jo, malá drobnost, ale na tu jsme záhy zapomněly. Ono rušné letovisko Malia je sice vzdálené od sídla hotelu asi 2 km, ale zejména pubescentní hoši tam docházeli a jednu noc se vrátili tak opilí, že se na pokoji i prali, což nebylo k přeslechnutí. Ale vidina, že ráno nás čeká zase krásné moře s možností dospání, nám dovolila nebrat to příliš dramaticky.

Takže ještě jednou moc, moc děkuji za zařízení zájezdu! Těším se, že s Miruškou to ještě ústně probereme!

Mažula