Carevo

Carevo leží na úpatí pohoří Strandža a je jako stvořené pro romantické duše. Nabízí odpočinek u moře, přírodu a historii. Carevo se rozkládá na dvou poloostrovech Černého moře, na kterých jsou krásné zátoky s plážemi. Toto rybářské městečko s přístavem a cca 6000 obyvateli je známým lázeňským střediskem v Bulharsku (klimatické lázně).
Název letoviska se často měnil. V dávných dobách se v Carevu nacházela stará řecká kolonie Vasiliko, poté městečko na počest cara Borise III dostalo název  Carevo. Roku 1948 byl název změněn na Mičurin – podle významného botanika. Díky příznivému klimatu se zde nachází stanice pro pěstování jižních rostlin. Pod tímto jménem  je letovisko stále známé, i když se od roku 1991 oficiálně vrátilo k názvu Carevo.

Carevo je příjemná a velmi dobře udržovaná prázdninová destinace s mnohým kulturním a přírodním vyžitím. Centrum má velmi klidnou a blahobytnou atmosféru a na rozdíl od okolních letovisek působí jakoby městským stylem.

Jistě stojí za to udělat si výlet do pohoří Strandža, které bylo roku 1995 prohlášeno národním parkem. Je jednou z nejméně objevených oblastí Bulharska a oplývá četnými druhy divokých zvířat jako např. rys, kojot, vlk, orel, jestřáb, želva, ….
Další možnosti výletů – do starobylého města Sozopol, za nákupy do Burgasu, příp. lodní výlety po moři. Vše je možné objednat na místě v Carevu – přímo na pobytovém místě, po dohodě s česky mluvícím delegátem.

Pohoří je vhodné k objevování např. jeskyní, krasových útvarů, pozůstatků dávných Thráckých civilizací, ale i k houbaření. Velmi zajímavé jsou horské vesnice s původní architekturou, kde obyvatelé stále dodržují staré zvyky – např. chůzi na žhavých uhlících.

Carevo bylo oblíbeným místem bulharské královské rodiny. Stalo se oblíbeným místem pro české celebrity, těší se stále větší přízni turistů a je optimálním místem pro strávení vaší dovolené v Bulharsku.

Mezinárodní přístav malých osobních lodí, fotbalový stadion, tenisové kurty, krásné zátoky v okolí, lovectví, jezdectví, sportovní závody jachet, windsurfingu, potápění, ale i kulturní a společenské akce tak zařadily Carevo mezi moderní a oblíbené Bulharské letovisko.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: