Sharm El Sheikh

Toužíte po zajímavé dovolené spojené s potápěním v Rudém moři, která bude zážitkem na celý život? Vydejte se na Sinajský poloostrov, do letoviska Sharm el Sheikh! Jedna z nejlepších potápěčských lokalit světa slibuje nevšední chvíle také milovníkům golfu.

DOVOLENÁ SHARM EL SHEIKH – OHROMUJÍCÍ PODMOŘSKÝ SVĚT A LÁKAVÁ EXOTIKA

Přemýšlíte, proč se vydat na dovolenou právě do luxusního letoviska Sharm el Sheikh? Třeba proto, že je jiný než například vyhlášená Hurghada. Jedinečnost přírody, fascinující podmořský život, nádherné pláže a luxusní hotely, to jsou jen některé důvody, kterými láká dovolená v Sharm el Sheikhu. Poznejte ohromující národní park Ras Mohammad, vydejte se na výlet na horu Sinaj nebo navštivte beduínské vesnice.

Moderní turistické centrum na nejjižnějším cípu Sinajského poloostrova začalo být masivně budováno po navrácení Sinaje pod egyptskou svrchovanost v důsledku izraelsko-egyptských mírových dohod z Camp Davidu v roce 1978. Od druhé poloviny 80-tých let jsou v sousedství přírodní rezervace Ras Muhamed budovány ideální podmínky pro turisty, toužící obdivovat drsnou krásu zdejší přírody, ale zejména neopakovatelné bohatství podmořského života. Ve vzdálenosti několika desítek metrů od mořského břehu se táhne takřka nepřetržitě v délce 80 km směrem do Akabského zálivu nádherný korálový útes. Jeho rozsah a bohatství snese srovnání s dalšími nejvyhlášenějšími potápečskými lokalitami na světě. Mnohé hotely v lokalitách jako Shark’s Bay, Ras Um Sid atd. mají přímý přístup k okraji korálového útesu a umožňují tak dokonce i velmi průměrným plavcům poznat bezprostředně alespoň s maskou a šnorchlem nepřeberné bohatství podmořského světa. Doporučujeme proto vhodnou obuv do vody nutnou pro pohyb v moři mezi volně rostoucími korály! Sharm a Dahab jsou také ideální místa, kde začít s potápěním! Přirozeným centrem letoviska je v posledních letech pláž Naama Bay, kde je vybudováno rozsáhlé moderní turistické centrum s pobřežní promenádou, jejíž návštěvu v podvečer nebo kdykoliv během noci lze jen doporučit každému návštevníkovi. Spojuje představy o aktivní večerní zábavě s možností okusit tradiční smlouvání v místních obchůdcích.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: