Marsa Alam

Marsa Alam se nachází na severně od Východní pouště, asi 210 km jižně od Hurghady. Poloha na pobřeží Rudého moře nabízí opět více než vhodné podmínky pro potápění a pozorování podmořské scenérie.

Díky tomu, že je Marsa Alam zatím ne tolik vytíženou turistickou lokalitou, je směřována právě na Vás, kdo máte v oblibě klidné dovolené. Připravená je tu ale samozřejmě i široká nabídka sportovních aktivit a kulturní akce.

Příjemnou výhodou je jen několikakilometrová vzdálenost od letiště.

 

VOLNÝ ČAS

Pokud Vás unaví pobyt na pláži, potápění a jiné vodní sporty, Marsa Alam nabízí plno dalších aktivit. Mimo standardní sportovní, zábavní a relaxační je tu několik možností k netradičním výletům.

 

SMARAGDOVÉ DOLY

Přesně uprostřed mezi nilským údolím a Marsa Alam se nachází dnes archeologická lokalita, kde se od nejstarších dob faraónského Egypta těžily smaragdy, symboly síly a věčnosti.
Místo též zvané Kleopatřiny doly je nejstarší známou oblastí, kde máme doloženou těžbu zelených drahokamů. Obdivovat zde můžete i zbytky původních staveb nejen ze staroegyptské, ale i římské doby.

 

ZÁPADNÍ POUŠŤ

V poslední době se velmi oblíbenými staly výlety do Východní pouště. Jsou možné uskutečnit na velbloudech, čtyřkolkách nebo v terénních autech.

 

DOPRAVA

Nové moderní letiště je vzdáleno jen několik minut jízdy od hlavního hotelového resortu.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: