Ischia

Ostrov Ischia se nachází v jižní části Itálie, kterou obklopuje Tyrhenské moře, v Neapolském zálivu, v oblasti Kampánie. Ostrov je spočeného původu, poslední činnost sopky byla zaznamenána v roce 1301. Ischia, se svojí rozlohou 46,33 km2, je největším, nejkrásnějším a nejslavnějším ostrovem v Neapolském zálivu. Letní dovolená na tomto ostrově je velmi vyhledávaná.

Ischia je vzdálena od Capri cca 33 km, od ostrova Procida cca 8 km, od přístavů Neapol a Pozzuoli 18 km. Žije zde cca 60 tisíc obyvatel, ale tento počet mnohonásobně narůstá během letní sezóny. Z letadla má ostrov Ischia téměř kruhový tvar, ale z moře vypadá jako kužel, jehož špičku tvoří dnes již vyhaslá sopka Monte Epomeo s výškou 789 m. n. m., která je nejvyšší horou ostrova. „Zelený ostrov“, jak mu je také přezdíváno pro jeho bujnou vegetaci, učaruje každému a bude to jistě velmi romantická letní dovolená.

Ischia je ostrovem plným krás, památek a zajímavostí. Největší raritou jsou zázračné termální a minerální prameny, které slouží k udržení zdraví a léčbě mnoha nemocí. Těchto přírodních léčebných vod bylo poprvé využito k terapeutickým účelům již ve starověku. Ostrov Ischia se pyšní svými více než sty horkými a studenými prameny, které jsou denodenně spolu s léčivým bahnem využívány k procedurám při léčbě pohybového ústrojí, bronchitidy, ženských nemocí, pohybového ústrojí aj. K terapiím patří ozdravné koupele, bahenní zábaly, inhalace a další léčebné a kosmetické procedury (např. pleťové masky, léčebné a kosmetické masáže aj.). Před absolvováním léčebných procedur je nutné uhradit povinnou lékařskou prohlídku, cca 28–55 €. Využívání termálních bazénů je ve všech hotelech zdarma, návštěvy místních lázní jsou za poplatek. Vaše letní dovolená v této části Itálie bude nejen relaxace, ale i ozdravení.

Itálie turismem žije, proto i zde najdete vysoce kvalitní služby, ubytování všech kategorií, společenskou zábavu a sportovní vyžití. Letní dovolená v Itálii, to je čisté moře, pláže a příjemná přátelská atmosféra. A právě fantastické moře a pláže tohoto malebného ostrova, půvab historických měst, všudypřítomné přístavy se svou jedinečnou atmosférou, vyhlášená kuchyně, to vše je dobrým důvodem vybrat si zájezd právě v této části Itálie.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: