Sicílie

Sicílie je největší a nejznámější italský ostrov zcela na jihu Itálie, s téměř pěti miliony obyvatel, má autonomní statut, hlavní město je Palermo.

Sicílie je převážně hornatá, přesto ale úrodná. Nad zemědělstvím ale dnes převažuje průmysl (dokonce těžba ropy). Přesto patří Sicílie mezi nejchudší regiony v Itálii. Největší přístavy jsou Palermo, Catania, Messina… Dnes patří mezi nejdůležitější zdroje finančních příjmů turistický ruch.

 

LÁKADLA SICÍLIE

Sicílie je jedinečná. Přitahuje návštěvníky nejen překrásnou přírodou, nádhernými plážemi a čistým mořem s dobrou viditelností. Přitahuje krásou svých pobřežních letovisek, krásou svých historických měst plných krásných památek na různé dobyvatele, kteří jí vtiskli svou tvář. Na Sicílii se vystřídali Féničané, Řekové, Kartaginci, Římané, Normané, Štaufové, španělští vládci, Habsburkové a další. Všichni přišli s něčím svým a jako výsledek nakonec vznikla dnešní Sicílie. Ostrov je z ekonomického hlediska sice chudý, ale pro milovníky historie, kultury či umění hotový ráj na zemi. Ráj na zemi je to také pro ty, kteří touží po krásné letní dovolené u moře.

Největší město je Palermo, které nabízí pro každého něco – počínaje přístavem, krásnými starými uličkami a konče kostely plnými uměleckých děl. Také další města jsou bohatá na památky a krásy. Mezi největší se řadí Catanie, Syrakusy a mnoho, mnoho dalších.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: