Monastir

Monastir je krásné přístavní město s bohatou historií, které se nachází v centrální části Tuniska na okraji skalnatého poloostrova. Zahrnuje v sobě směs tradice a historie s moderní architekturou, což je tak typické právě pro Tunisko.

Z kdysi malého městečka se z Monastiru postupně stalo jedno z nejhezčích a nejznámějších turistických středisek země. Původní ráz si zachovala pouze část Mediny – starého města. Mnoho staveb bylo zrekonstruováno a pro přijíždějící turisty tu vyrostly hotelové komplexy, restaurace, kavárny a obchůdky.

Monastir se zavděčí jak návštěvníkům hledajícím krásné písčité pláže, tak i turistům, kteří mají zájem prohlédnout si historické památky. Nejstarší z těchto památek je bezesporu Ribat, klášter z konce 8. století, od něhož je odvozen název města (monastery). Klášter byl později opevněn, a tak vznikla jedna z největších vojenských staveb islámského Tuniska.

Dalšími památkami jsou Velká mešita z 9. století a mauzoleum 1. tuniského prezidenta Habiba Bourghiby, který se v Monastiru narodil.

Pobyt v Monastiru lze doporučit hlavně těm, kteří ocení krátký transfer z letiště, které leží od města pouhých 20 minut jízdy.

Z města také jezdí pravidelné autobusové linky do nedalekého města Sousse. A nesmíme zapomenout na milovníky golfu! V blízkosti města se totiž nachází i golfové hřiště.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: