Gran Canaria

Gran Canaria není největším z Kanárských ostrovů, co se týká rozlohy, ale je tím nejnavštěvovanějším. Má kruhový tvar a díky jeho neuvěřitelné rozmanitosti plné kontrastů se mu přezdívá kontinent v miniatuře. Na rozloze pouhých 1 560 km2 zde naleznete vše od velkých turistických letovisek, přes divokou krásu vnitrozemí a západního pobřeží až po rušné velkoměsto Las Palmas . Dovolenou si zde užije každý, bez ohledu na to, co hledá. Je to ideální výchozí bod pro poznávání celého kanárského souostroví.

 

ZAJÍMAVÁ MÍSTA:

Jak již bylo řečeno, Gran Canaria má tvar obrovského kuželu s nejvyšším vrcholem ostrova – Pico de las Nieves (1 949 m n. m.) a unikátním monolitem Roque Nublo (1 813 m n. m.), což v překladu znamená mračné skalisko a pro domorodé obyvatele byl posvátným místem. Z této vyhlídky je překrásný pohled do obrovského kaňonu, který je považován za evropský Gran kaňon. Celé vnitrozemí je velmi hornaté (na 50 km zde překonáte převýšení téměř 1 900 m) a tomu odpovídají i místní silničky plné serpentýn a nádherných vyhlídek. Jednou z nejpůvabnějších malých vesniček je Teror s typickou kanárskou architekturou. Za návštěvu určitě stojí i hlavní město Las Palmas, které je plné kulturních a architektonických památek od historické katedrály sv. Anny po výkřiky moderního umění. Na jižním pobřeží u letoviska Maspalomas Vás kromě rušných turistických letovisek překvapí písečné duny, které díky větru neustále mění tvar a neřekne se jim jinak než malá Sahara.

 

PLÁŽE:

Na ostrově je celkem 150 pláží, které zabírají 60 km z celkem 236 km pobřeží. Ty nejznámější jsou Playa del Inglés (2 700 m dlouhá zlatohnědá pláž) a duny Maspalomas (250 ha), Playa de las Canteras (2 000 m dlouhá pláž chráněná útesem, tmavý písek), Playa de San Agustín (670 m dlouhá, jemný tmavý písek), Playa de Puerto Rico (400 m dlouhá, světlý písek), Playa de Mogán (300 m dlouhá, světlý písek) a Playa Amadores (300 m dlouhá, světlý písek) – prvních pět jmenovaných pláží bylo vyznamenáno Modrou vlajkou Evropské unie (pláž splňuje veškeré požadavky tykající se hygieny a čistoty).

 

AKTIVITY:

Pokud nechcete svou dovolenou strávit pouze sladkým nicneděláním, ostrov Gran Canaria Vám nabízí nepřeberné množství různorodých sportovních aktivit. Jsou zde skvělé podmínky pro tenis, golf, horskou turistiku, vodní sporty i rybolov. Můžete jezdit na motokárách, buginách, létat padákem, nebo poznat krásy ostrova na kole.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: