Korfu

Korfu bývá často trošku pateticky nazýváno „smaragd Středomoří“. Po návštěvě tohoto ostrova však i nejzapřísáhlejší cynik musí uznat, že poněkud vznosný přívlastek není úplně scestný. Pravda, díky masám turistů není Korfu tím zeleným diamantem, jak jej mohla poznat například rakouská císařovna Sissi před 150 lety, přesto patří dodnes k nejkrásnějším evropským ostrovům. Díky hojným srážkám a příznivému klimatu se zde daří rozličné fauně i flóře, které přispívají ke kráse „zeleného ostrova“.

 

KORFU – SMARAGD STŘEDOMOŘÍ

Korfu nabízí dokonalou syntézu přírodních krás s bohatou historií. Romantiky okouzlí nádherné scenérie jako vystřižené z prázdninových pohlednic, milovníky koupání křišťálově průzračné moře a rozmanitost výběru pláží, příznivcům výletů poskytne příležitost k výšlapu největší hora (pro nás spíše větší kopec) Pantokrátor, zájemci o historii si pak jistě vyberou z velkého množství památek, které po sobě zanechaly národy a kultury, jež ostrov v různých etapách dějin ovládaly.

Poslechněte tedy slova jednoho z nejslavnějších návštěvníků Korfu, anglického spisovatele Geralda Durrella a rozjeďte se “ *… ke kouzelným olivovým hájům a k modrému moři, do tepla a mezi rozesmáté přátele, k dlouhým zlatavým něžným dnům*“.

 

DESTINACE NA KORFU

Na Korfu je možné nalézt celou řadu měst, městeček a malých vesniček, jejichž vznik umožnila především velmi výhodná strategická poloha ostrova, která v jeho bohaté historii sehrála velmi významnou roli.

Díky bohatému turistickému ruchu je na Korfu rozvinutá síť cest, takže cestování mezi jednotlivými letovisky není problém, a to jak autobusem, autem, tak i třeba na půjčené motorce. Města, která vám představíme, jsou ve velké míře ovlivněna tradiční řeckou kulturou, ale také působením jiných evropských národů, jež na ostrově v jednotlivých etapách dějin pobývaly.

Podobně jako v ostatních částech Řecka i zde naleznete řadu krásných řeckých domů s bílými stěnami, modrými dveřmi a okenicemi, na kterých místní obyvatelé pěstují květiny, určitě uvidíte spoustu řeckých kostelů a kapliček, projdete se po malebných náměstíčkách.

Ve větší míře než kdekoliv jinde na řeckých ostrovech naleznete na Korfu „tradiční“ anglické puby i s jejich anglickými „obyvateli“, kteří idylku řeckého ostrova zrovna hezky nedokreslují. Jedná se hlavně o města na jižním cípu ostrova.

 

PLÁŽE NA KORFU

Pobřeží Korfu zaujímá délku více než 200 km a zdejší pláže patří k nekrásnějším v celém Středomoří. Co se týče druhu povrchu, vybere si skutečně každý. Někde leží čistý písek, jinde pak najdete menší či hrubší oblázky. Většina pláží je dobře dostupná, zejména na západě však lemují pobřeží strmé skály a pláž je občas přístupná jen lodí. Západní strana ostrova je také větrnější a přístup do vody není tak pozvolný.

 

VIRTUÁLNÍ KATALOGY:

 

FIRST/LAST MINUTE: